Hidden Paradise, 5 stranden in Likupang die je moet bezoeken

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Likupang is een gebied in Noord-Sulawesi met veel verborgen paradijzen. Hoewel de naam niet zo bekend is als Bunaken, is de natuur in Likupang niet minder mooi, vooral de stranden. Likupang heeft veel geweldige stranden waar je versteld van kunt staan ​​en je er thuis zult voelen.

Moe van Bunaken, wordt u geadviseerd om kies Likupang als bestemming als volgende. Hier is een samenvatting van vijf stranden die je moet bezoeken als je in Likupang bent.

1. Surabaya-strand

Ook al heet het Surabaya, dit strand heeft totaal geen verbinding met de stad Surabaya in Oost-Java. Dit gitzwarte zandstrand ligt in het Wineru-gebied, East Likupang, North Minahasa Regency, Noord-Sulawesi. Om deze plaats te bereiken, moet je ongeveer 1 uur rijden vanaf Manado.

Surabaya Beach heeft vrij rustige golven en is perfect voor degenen onder u die een pauze willen nemen van de hectische dagelijkse routine. Daarnaast is er aan de kust een soort paviljoen voorzien van een seho-bladdak als schuilplaats. Het paviljoen is bewust zo ingericht dat bezoekers op een ontspannen en comfortabele manier kunnen genieten van de schoonheid van Surabaya Beach. Op dit strand kun je ook culinair genieten, namelijk gegrilde vis met maïsrijst.

2. Pulisan-strand

Om bij Pulisan Beach te komen, kun je vanuit Manado City 2 uur over land reizen. Hoewel het vrij ver is, zullen toeristen versteld staan ​​van de schoonheid zodra ze aankomen op dit witte zandstrand. Pulisan Beach is begiftigd met prachtige natuurlijke rijkdom. Dit is te zien aan de vele exotisch gekleurde koraalriffen. Daarom is Pulisan Beach perfect voor degenen onder u die duiken of snorkelen als hobby hebben.

Naast de schoonheid van de zee zijn er rond het strand ook savanneheuvels die een rustgevende sfeer uitstralen. Op deze plek kun je het moment vastleggen.

De toeristische attractie van Pulisan Beach is completer dankzij het bestaan ​​van de Pulisan-grot die in direct contact staat met de zee. Rond de grot zijn er rotskliffen die de schoonheid van deze plek versterken. In de buurt van het strand van Pulisan ligt ook het Tangkoko Dua Saudara-natuurreservaat, dat een leefgebied is voor beschermde zeldzame dieren, waaronder yaki- en maleo-vogels.

3. Sampiran-strand

Net als Pulisan Beach, is Sampiran Beach ook bekroond met prachtig wit zand. Dit strand ligt in het dorp Kalinaun, Oost-Likupang en op ongeveer 7,4 kilometer (km) van het strand van Pulisan. Sampiran Beach is ook geschikt voor toeristen die tot rust willen komen omdat het niet zo grote golven heeft en is uitgerust met veel kokospalmen eromheen wat de sfeer schaduwrijker maakt. De kleur van het zeewater bij Sampiran Beach, die heel helder is, kan een wondermiddel zijn om stress te verlichten.

4. Paal-strand

Het strand, gelegen in Marinsow Village, East Likupang District, is een van de beste stranden in Likupang. De reden is dat het strand water heeft met turkooisblauwe gradaties die erg schoon en helder zijn. Geen wonder dat het strand met een lengte van ongeveer 1 km vaak vol is met bezoekers. Rond het strand zijn er ook veel huizen op palen die fungeren als aanbiddingsfaciliteiten en toiletten.

5. Likupang-strand

Het strand van Likupang ligt op ongeveer 48 km van Manado City. Likupang Beach is gezegend met een prachtig uitzicht onder water. Je kunt het zelf bewijzen door te duiken of te snorkelen. Helaas kunt u met een privévoertuig het Likupang-strand niet bereiken. In plaats daarvan kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer van Terminal Paal 2 naar Terminal Likupang.

Wonderful Indonesia

Dat zijn vijf verborgen stranden die toeristen kunnen bezoeken terwijl ze in Likupang zijn. Als een van de 5 superprioriteitbestemmingen van Indonesië, is Likupang een van de mooiste bestemmingen voor zeetoerisme die alleen Indonesië heeft. Om vollediger te zijn, zorg ervoor dat wanneer je Likupang later bezoekt, je een typische stof van de mensen van Noord-Sulawesi koopt, namelijk Bentenan-doek als souvenir. Welke andere tours zijn er in Likupang? Kom op, vind het antwoord op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *